Het nieuwe thuiswerken

Geplaatst op

Al sinds de jaren 80 en 90 wordt er gesproken over het nieuwe thuiswerken. Dan hoef je dus niet meer met de auto naar het werk, door de file heen naar het kantoor. Tegenwoordig kun je hetzelfde werk doen op de computer vanuit huis. Lange tijd waren werkgevers niet enthousiast over deze manier van werken, maar er lijkt toch een verandering plaatsgevonden te hebben omdat veel werkgevers gezien hebben dat er zelfs records gebroken zijn door het thuiswerken. Voor veel mensen betekent het thuiswerken dat ze kunnen werken in een omgeving waarin ze zich goed kunnen concentreren. Waar er op het werk nog wel eens afleidingen zouden kunnen zijn. 

5g brengt nieuwe mogelijkheden

Met de komst van het 5G netwerk wordt het gemakkelijker om sneller te werken met grotere bestanden en een kleinere laadtijd. Deze laadtijd is zo goed als verwaarloosbaar. Op deze manier openen zich in de toekomst allerlei nieuwe manieren van werken waar we misschien nu alleen de contouren van kunnen zien. Met 5g training bij Apistraining ben je helemaal op de hoogte wat het voor jouw bedrijf kan betekenen. 

Ecologisch bewuster 

Thuiswerken gaat samen met een veel ecologischer bewuste manier van leven. Je gaat zien dat de uitstoot van uitlaatgas sterk verminderd, dat hebben we ook echt gezien in het begin van de coronacrisis. Voor werkgevers kan thuiswerken aantrekkelijk zijn omdat hij of zij op deze manier niet een heel groot kantoorpand warme hoeft te stoken of koel hoeft te krijgen voor de werknemers. Die werken namelijk thuis voor een groot deel van het jaar. Bij sommige bedrijven is het al zo dat grote kantoorpanden van de hand gedaan worden en meer vanuit een netwerkstructuur gewerkt gaat worden, waarbij dus de verschillende knopen in het netwerk de huiskamer of werkkamers van de medewerkers zijn. Het fysiek samenkomen van medewerkers van een bedrijf zal bijvoorbeeld op multifunctionele locaties kunnen geschieden, zoals vergaderruimtes voor meerdere bedrijven in een bepaalde stad. Het is natuurlijk afwachten wat de toekomst gaat brengen op dit gebied.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op ons informatief platform delen we de nieuwste inzichten en inspiratie in de wereld van IT. Ontdek onze blogs en blijf op de hoogte van de belangrijkste ICT-trends en -oplossingen.

Contactgegevens

Via info @ aenaservice.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden