Lean Six Sigma management ontwikkeling

Geplaatst op

Als manager ben je verantwoordelijk voor de verschillende processen binnen een bedrijf. Mensen sturen deze processen aan en daarom zijn mensen ook een centraal punt binnen het management van een organisatie. Afhankelijk van je managementstijl is er meer of minder nadruk op de persoonlijke aspecten van je werknemers. Wij willen in deze blog jou meer gaan vertellen over Lean Six Sigma Black Belt, wat is dat eigenlijk? Lees snel verder om het te ontdekken.

Leren omgaan met allerlei processen in je organisatie 

Binnen een organisatie vinden er allerlei processen plaats waarbij mensen een centrale rol spelen. Het is belangrijk dat je als manager de verschillende processen weet te analyseren en ook direct goede punten weet aan te wijzen en te benutten om uiteindelijk het beste resultaat voor een afdeling en de organisatie in het geheel te bereiken.

Met het systeem van Lean Six Sigma ontwikkel je gemakkelijk de vaardigheden die je nodig hebt als manager om al deze zaken te regelen. 

Verschillende gradaties in het systeem 

Het is grappig om te zien dat het Lean Six Sigma systeem verschillende gradaties kent. Deze gradaties worden weergegeven in verschillende banden met elk een aparte kleur. Dit is overgenomen van de verschillende budosporten als karate. Wanneer je meer vaardigheden hebt in de sport, dan krijg je een andere kleur band. De zwarte band is de hoogste bandkleur. Daarbovenop zijn verschillende dannen te bereiken. Bij Lean Six Sigma gaat het tot de zwarte band en niet verder. 

Het opleidingstraject binnen dit systeem is relatief overzichtelijk, binnen 10 dagen heb je een goede set aan skills erbij om aan de slag te gaan op de werkvloer. Dit is een combinatie van theorie en praktijk. Op deze manier word je opgeleid om in de specifieke context van jouw bedrijf verschil te kunnen maken.

Vind je het leuk om meer blogs te lezen, dan raden we aan om ook de andere teksten op onze site te checken, want daar staat veel informatie in waar je geïnspireerd van kan raken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op ons informatief platform delen we de nieuwste inzichten en inspiratie in de wereld van IT. Ontdek onze blogs en blijf op de hoogte van de belangrijkste ICT-trends en -oplossingen.

Contactgegevens

Via info @ aenaservice.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden