Letselschade op de werkvloer, wat nu?

Geplaatst op

Een werkgever is verplicht om voor een veilige werkomgeving voor haar medewerkers te zorgen. Niet voor niets zijn er speciale Arbo-regels opgesteld en zijn werkgevers verplicht zich hieraan te houden. Werk jij in een onveilige werkomgeving en heb je hierdoor letselschade opgelopen? Dan kom je in de meeste gevallen recht tegenover je werkgever te staan en dat leidt vaak tot een vervelende situatie. Werk jij bijvoorbeeld in een magazijn en is je voet verbrijzelt omdat de machines niet goed afgesteld waren of jij niet de beschikking had over schoenen met stalen neuzen? Dan is je werkgever aansprakelijk en zijn zij verplicht om jou te compenseren voor het leed dat jou is overkomen. Hier komen verschillende factoren bij kijken en daar vertellen we je onderstaand meer over.

Schakel een advocaat op het gebied van letselschade in

Bij letselschade is het aan te raden om een advocaat die is gespecialiseerd in letsel in te schakelen. Op basis van verschillende factoren zal deze advocaat bepalen wat een eerlijke compensatie is. De advocaat zal dit in de rechtszaak voorleggen en de advocaat van de tegenpartij zal aangeven of hij het hiermee eens is. Feit is in ieder geval dat de vergoeding zal worden bepaald op zowel fysiek als mentaal letsel dat is aangedaan.

Mentale en fysieke problemen

Wanneer je voet is verbrijzeld op de werkvloer, dan heb je in de eerste plaats natuurlijk behoorlijk last van fysieke schade. Je leven zal zonder voet helaas nooit meer hetzelfde zijn. Werken en sporten gaat niet meer. Mentaal zal er daarom ook het een en ander gebeuren en juist daarom is er in dit geval ook sprake van mentale letselschade. Wanneer de letselschadespecialist aan de slag gaat met het bepalen van de vergoeding, dan wordt ook hiermee zeker rekening gehouden. 

Aan te raden is in ieder geval om op zoek te gaan naar een echte vakman. Iemand die veel ervaring heeft en precies weet wat er gevraagd wordt in zo’n situatie. Kies in ieder geval niet voor de eerste partij die je tegenkomt, maar doe altijd even goed onderzoek.

Gerelateerde berichten

Inhuren freelancers is erg voordelig!

Freelance mensen inhuren om je te helpen de klus te klaren. Dat is iets wat we vandaag in deze blog gaan behandelen. Zo wordt het een stuk...

Lees meer

Over ons

Op ons informatief platform delen we de nieuwste inzichten en inspiratie in de wereld van IT. Ontdek onze blogs en blijf op de hoogte van de belangrijkste ICT-trends en -oplossingen.

Contactgegevens

Via info @ aenaservice.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden