Scheiden met een koophuis

Geplaatst op

Als er zaken geregeld moeten worden voor de scheiding, dan zijn er tal van problemen die de kop op kunnen steken. Zoals waar de partners gaan wonen naar de scheiding. Het kan een lastig verhaal worden wanneer ze allebei in een koophuis wonen. Hoe ga je daarmee om? Om er samen uit te komen kan een mediator ingezet worden. 

Bij mediator utrecht helpen ze graag verder met hun expertise. Wat een mediator precies is en doet nemen we in deze blog met je door. Dus lees snel verder en doe je voordeel met de informatie. 

Wie blijft er in het koophuis wonen? 

Wanneer er een beslissing genomen moet worden dan wordt er gekeken op wiens naam het huis staat. Dan is de zaak snel beslist, mits deze persoon de hypotheek alleen kan betalen. Een ander verhaal wordt het wanneer de partners in gemeenschap van goederen getrouwd zijn. Dan is alles wat ze samen bezitten voor de helft van hen. Elke situatie roept nieuwe vragen en antwoorden op. Om in alle rust te kunnen praten over oplossingen, dus een constructieve communicatie op te kunnen starten, is het handig om gebruik te maken van de diensten van een mediator. 

Wat doet een mediator? 

Een mediator heeft een hele belangrijke rol in het proces van scheiden. Deze expert luistert naar wat de beide partners te zeggen hebben. Hij of zij heeft zelf geen belang bij de uitkomst van de gesprekken en daarom is deze expert 100% onafhankelijk. De gesprekken bij de meditator zijn vertrouwelijk, daarom kan iedereen zeggen wat ze willen zonder problemen. De mediator zoekt altijd naar de overbruggende zaken. Waar liggen bijvoorbeeld de gemeenschappelijke belangen, et cetera? Wanneer dat allemaal op tafel ligt, dan kan er een plan gemaakt worden wat beide partners dienen te ondertekenen. Zo liggen de afspraken vast waaraan men zich committeert. 

Wil je meer weten over wat een mediator in jouw situatie (van conflict) zou kunnen betekenen? Dan raden we je aan om contact op te nemen met bmiddl.nl. Zij kunnen je zeker helpen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op ons informatief platform delen we de nieuwste inzichten en inspiratie in de wereld van IT. Ontdek onze blogs en blijf op de hoogte van de belangrijkste ICT-trends en -oplossingen.

Contactgegevens

Via info @ aenaservice.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden